El Pais: “Baltoiu, ziaristul roman care l-a facut pe Rajoy sa vorbeasca de cazul Barcenas”

mariano-rajoy-breyZiarul spaniol El Pais i-a dedicat jurnalistului Ciprian Baltoiu, corespondent Digi 24 la Madrid, un articol despre rolul sau intr-o conferinta de presa , cand a reusit sa-l faca sa vorbeasca pe premierul spaniol, Mariano Rajoy, despre scandalul de coruptie in care este implicat – cazul “Barcenas” (fostul trezorier al Partidului Popular, care a dezvaluit ca i-a platit bani negri lui Rajoy, din visteria partidului).

Ce scrie El Pais, potrivit reportervirtual.ro:

“<<Cand si cum veti raspunde tuturor acuzatiilor din cazul Barcenas? In fata parlamentului, a unui judecator sau intr-un discurs ca in februarie trecut? Multumesc mult>>”

Aceasta a fost intrebarea pusa surprinzator primului-ministru, Mariano Rajoy, in timpul conferintei de presa tinute alaturi de premierul roman, Victor Ponta (…) A formulat-o intr-o spaniola perfecta Ciprian Baltoiu, corespondent in Madrid al televiziunii de stiri Digi 24. (…) Dupa intrebare, premierul roman a fost primul care a raspuns cu un elogiu: <<Pot sa admir, iata, dinamismul presei romane>>. <<Apar in mod obisnuit in Parlament si o sa ma prezint si in cazul mentionat de intrebarea dvs.>>. Rajoy i-a raspuns imediat lui Baltoiu: <<Din ce vad, sunteti un bun cunoscator al vietii politice spaniole>>, dupa care a anuntat ca va aparea in fata Congresului la final de iulie sau inceput de august.”

Ziaristii spanioli au incercat de nenumarate ori in ultima vreme sa afle daca Rajoy va da explicatii in fata alesilor, dar le-a fost imposibil sa afle ce are de gand primul-ministru si totodata presedintele in functie al Partidului Popular, aflat acum la putere in Spania.

Sursa: http://www.reportervirtual.ro/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.