Spania ridică o parte din restricțiile de pe piața muncii. Ce efecte are decizia asupra românilor

Secretariatul General al Ministerului Muncii şi Imigraţiei din Spania a emis noi instrucţiuni referitoare la regimul lucrătorilor români şi al membrilor de familie ai acestora, valabile până la 31 decembrie 2012.

Una dintre aceste instrucţiuni precizează că nu mai este impusă întoarcerea în ţara de origine la sfârşitul unui contract de muncă pe perioadă determinată, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), potrivit EVZ.ro.

Totodată, se subliniază clar statutul membrilor de familie (soţ, soţie, copii până la 21 ani) al lucrătorilor români, atât în cazul celor care au deja drept de muncă, cât şi al celor care sunt nevoiţi să solicite/obţină în prealabil permis de muncă.

O altă clarificare adusă are în vedere membrii de familie de naţionalitate română (soţ, soţie şi copii până în 21 ani sau aflaţi în întreţinere) care sunt trataţi conform legislaţiei UE aplicabile cetăţenilor comunitari şi nu ca români supuşi restricţiilor impuse anul trecut în data de 22 iulie.

Pentru mai multe informații accesați EVZ.ro.

Foto: gentedevillaverde.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *