Spania trebuie să anunţe noi reduceri de cheltuieli de 40 miliarde euro

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, se confruntă cu cea mai dificilă săptămână de la învestirea în urmă cu trei luni, întrucât trebuie să anunţe vineri reduceri de cheltuieli de până la 40 miliarde de euro pentru a respecta ţinta de deficit bugetar pentru acest an, informează agenţia Mediafax.

Rajoy a fost forţat recent de ceilalţi lideri europeni să adopte o ţintă de deficit bugetar de 5,3% pentru acest an, după ce Spania şi-a stabilit unilateral ca obiectiv un deficit mai ridicat, de 5,8%, potrivit cotidianului The Guardian.

Unii lideri europeni şi pieţele financiare au semnalat deja situaţia din Spania ca cea mai importantă ameninţare în acest moment pentru stabilitatea zonei euro.

Economiştii spanioli au descris ţinta de deficit ca “misiune imposibilă” pentru o ţară cu şomaj de 24% şi care alunecă din nou în recesiune. Aceştia au avertizat asupra consecinţelor devastatoare dacă Rajoy, care a impus deja reduceri de cheltuieli şi majorări de taxe echivalente cu 15 miliarde de euro, trebuie să identifice noi economii şi venituri reprezentând 40 de miliarde de euro.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *