Spania: Zeci de mii de “indignaţi” au ieşit în stradă

Zeci de mii de “indignaţi” au manifestat sâmbătă în Spania, recucerind simbolic străzile, pentru a sărbători un an de la declanşarea mişcării lor, care are ca scop denunţarea crizei economice, a corupţiei şi şomajului, scrie Mediafax.

La Madrid, scandând sloganurile lor favorite ca “ei nu ne reprezintă”, indignaţii au invadat Puerta del Sol, marea piaţă din centrul oraşului unde a luat naştere mişcarea de protest, la 15 mai 2011, sfidând interdicţia oficială de a manifesta după ora 22.00.

Timp de patru zile, manifestanţii intenţionează să desfăşoare în piaţă “un miting permanent”. În mijlocul nopţii erau în continuare câteva mii, aşezaţi în cerc sau stând în picioare, glumind sau bătând din tobe, înconjuraţi de numeroase maşini de poliţie staţionate pe străzile vecine.

La miezul nopţii, cu braţele ridicate spre cer, mulţimea a ţinut un minut de reculegere, apoi a strigat în semn de sfidare “da, putem, da, putem!”.

La Madrid, poliţia a estimat participarea în timpul zilei la 30.000 de persoane. La Barcelona, al doilea oraş al ţării, erau între 45.000, potrivit poliţiei, şi 220.000, conform orgaizatorilor. În total, au fost organizate manifestaţii în 80 de oraşe din Spania, inclusiv la Valencia, Sevilla şi Bilbao.

Sursa:  Mediafax.ro
Foto:  fernanda-abocadejarro.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *