Romania s-a intors cu 16 medalii de la FOTE

romania gimn

Reprezentanta olimpica de tineret a Romaniei s-a intors de la Festivalul al Tineretului European de la Utrecht cu 16 medalii, ele reprezentand  doua titluri de aur, sapte medalii de argint si sapte de bronz. Sportivii romani au obtinut si sase clasari pe locul patru, trei pe locul 5 si un loc sase.

Rezultatele cele mai bune, chiar peste obiectivul asteptat, au fost obtinute la probele de judo, atletism, gimnastica feminina si la cele de inot. Clasarile cele mai  slabe au fost inregistrate de lotul masculin de gimnastica de cel de tenis.

Totusi, Romania a demonstrat ca are potential si chiar poate atinge rezultele de podium la nivel international, cea ce confirma faptul ca strategia centrelor nationale de pregatire olimpica a juniorilor si sistemul de acordare a burselor olimpice pentru juniori functioneaza in mod optim.

Reprezentatii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si-au exprimat entuziasmul pentru rezultele obtinute, considerand ca programul, mai sus amintit, trebuie consolidat, el fiind singura legatura intre sportul de performanta romanesc si cel mondial.

Alexandru Padure

Sursa: cosr.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *