Sportiva Roxana Birca, depistata pozitiv la Universiada de la Kazan

roxana-bircaAtleta Roxana Birca, care a cucerit medalia de aur la proba de 5000 de metri in cadrul Universiadei de la Kazan, a fost depistata pozitiv la controlul antidoping. Sportiva romanca in varsta de 26 de ani, legitimata la clubul Steaua, concureaza la probleme pe distante lungi si a fost prezenta la Olimpiada de la Londra, unde a participat la probele de 5000 si 10000 de metri.

Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a adus acuzatii dure celor care au organizat deplasarea la o competitie de asemenea anvergura, spunand ca acestia au fost neglijenti si ca au dat dovada de lipsa de profesionalism, tinand cont de faptul ca sportivii trebuiau supusi unor controale antidpoing inainte de deplasarea la Kazan.

De asemenea, domnul Dobrescu a precizat ca COSR-ul nu s-a ocupat de aceasta actiune si a subliniat eforturile facute de autoritatile romane pentru a avea un centru antidoping performant la Bucuresti. Secretarul general COSR a reamintit ca de la Olimpiada de la Sidney nu ne mai confruntaseram cu o asemenea situatie, care nu face altceva decat sa puna sportul romanesc intr-o lumina proasta. Ioan Dobrescu a declarat si ca, de la experienta neplacuta de la Sidney, toti sportivii care au participat la competitii de acest calibru au fosti testati preliminar si ca, de atunci,  Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si-a propus o strategie pentru un „sport curat”.

Universiada de la Kazan s-a desfasurat in perioada 06-17 iulie 2013 si Romania a fost reprezentata de o delegatie de 140 de persoane, dintre care 103 sportivi, care au participat la 12 discipline sportive.

Alexandru Padure

Foto: www.csasteaua.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.