Macovei: USL a sfidat justiţia de două ori în ultimele 24 de ore

Europarlamentarul PDL Monica Macovei scrie, într-o postare pe blogul sau, că parlamentarii din cadrul Uniunii Social-Liberale au sfidat justiţia de două ori, în decurs de 24 de ore, dând aviz negativ pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Victor Paul Dobre şi renunţând la autodenunţul lui Crin Antonescu.

Aceasta este postarea europarlamentarului:

1. Parlamentarii USL au refuzat solicitarea procurorilor de incepere a urmaririi penale impotriva a doi deputati: Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely. Au intervenit astfel in mod brutal in justitie, stabilind ca oamenii politici sunt deasupra celorlalti si nu raspund pentru faptele lor. Procurorii si judecatorii nu pot continua cele doua dosare pentru ca nu vrea USL.

2. Victor Ponta si conducerea PSD au declarat ieri ca au semnat “autodenuntul” la DNA in semn de “solidaritate” cu Liviu Dragnea si sub pretextul fals ca ar fi indemnat oamenii sa mearga la vot. Nimeni nu este cercetat pentru ca a mers la vot sau pentru ca a indemnat oamenii sa mearga la vot. Ponta si conducerea PSD stiu foarte bine asta, doar ca mint pentru ca le este frica de adevar: procurorii cerceteaza fraudarea alegerilor si atat.

In plus, condamnatul Nastase ii incurajeaza din inchisoare sa nu lase justitia sa verifice fraudele reclamate. In ce tara suntem? Nu vi se pare un “grup penal organizat”? Cine stie, poate Ponta si ceilalti stiu de ce s-au autodenuntat. Poate ca au contribuit la fraudarea scrutinului. Daca esti sincer de la bun inceput, pedepsele pot fi mai mici.

Intre timp, Romania merge inapoi prin sfidarea justitiei si a bunului simt.

Foto: monica-macovei.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *