Statele din sudul Europei speră la mai puţină austeritate după alegerile din Germania

Angela_MerkelMajoritatea statelor sud-europene, care se consideră victime ale unei politici stricte de austeritate, “impusă” de Germania, sunt alarmate de o probabilă realegere, duminică, a cancelarului german Angela Merkel, deşi există posibilitatea unei relaxări a măsurilor de austeritate, noteaza Mediafax.

“Avem nevoie de o schimbare: Germania impune măsurile de austeritate pentru că ea vrea să recupereze fondurile pe care le-a împrumutat”, a declarat Daniel Correa, un spaniol care coordonează filiala din Madrid a platformei de organizaţii cetăţeneşti europene, Citizens for Europe.

Această părere o au mai mulţi cetăţeni din sudul Europei, afectată grav de recesiune şi reduceri bugetare de proporţii istorice.

În opinia lui Yannis Panagopoulos, preşedintele confederaţiei lucrătorilor greci (GSEE), cel mai mare sindicat din sectorul privat, victoria cancelarului Angela Merkel va însemna “perpetuarea impasului politicii de austeritate în Europa, mai ales în ţările din sud, încetinirea ritmului de producţie şi un viitor incert privind ieşirea din criză.”

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *