Statele G20 ar putea fi nevoite să salveze Europa

În rândul liderilor statelor G20 (cele mai dezvoltate 20 de ţări din lume) se vorbeşte deja despre nevoia de a furniza Europei „ceva“ ajutor pentru a evita colapsul zonei euro, a declarat joi Jim Flaherty, ministrul canadian al Finanţelor, citat de Adevarul.ro.

Multe dintre statele puternice din zona euro vor fi nevoite să recapitalizeze câteva dintre bănci folosind banii contribuabililor,a spus acesta, citat de Reuters si preluat de Adevarul.ro.

Există un sentiment în întreaga lume că, dacă va fi nevoie să oferim sprijim, vom face cumva pentru a-l furniza din cauza consecinţele mondiale ale colapsului zonei euro“, a adăugat ministrul canadian.

Totodată, acesta a mai spus că Europa va fi nevoită să pună la bătaie majoritatea resurselor necesare oricărei iniţiative de salvare, susţinând că recenta promisiune a liderilor europeni de a înfiinţa un fond de urgenţă în valoare de 200 de miliarde de euro în cadrul FMI nu înseamnă mare lucru, având în vedere că este nevoie de cel puţin 1.000 de miliarde de euro în acest sens.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: g20-g8.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *