Steven Ausnit: Domeniile care ar putea aduce profit României sunt turismul şi agricultura

Turismul şi agricultura pot aduce profit României, dar turismul românesc nu e prea cunoscut în lume, iar agricultura trebuie făcută pe suprafeţe mari, afirmă potrivit Mediafax, Steven Ausnit, fiul fostului mare industriaş din perioada interbelică Max Auschnitt.

“România are multe locuri frumoase, dar nu sunt descoperite. Turiştii din afară de-abia cunosc aceste locuri, şi nu sunt hoteluri… Industriile de oţel şi altele nu mai pot reveni în România, pentru că sunt foarte dezvoltate în alte ţări. România ar putea să dezvolte agricultura, pentru că era o mare exportatoare de porumb. O agricultură astăzi trebuie făcută în mare. Pentru a avea succes la export trebuie făcute ferme mari”, a spus Ausnit, la emisiunea “După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV.

Producţia internă de cereale a crescut anul trecut cu 24%, la 20,8 milioane de tone, România ocupând locul 5 în Uniunea Europeană la producţia de grâu şi locul 2, după Franţa, la porumb. România s-a situat pe locul cinci în UE dupã suprafaţa cultivată şi pe nouă din punct de vedere al randamentului.

România s-a situat pe primul loc în UE după suprafaţa cultivată cu porumb, iar la producţie ocupă locul al doilea, după Franţa, din cauza unui randament inferior. De altfel, randamentul la porumb realizat de România este mai mic decât al celorlalte ţări din Uniune.

Agricultura este unul dintre domeniile care influenţează într-o bună măsură Produsul Intern Brut al României. Creşterea economică de anul trecut, de 2,5%, a fost susţinută în principal de evoluţia din agricultură, cu un plus de 11,3%, şi industrie, domeniu care a înregistrat un avans de 5%.

Steven Ausnit, în vârstă de 88 de ani, a părăsit România în anul 1939 şi trăieşte în SUA, unde a dezvoltat şi vândut ulterior o afacere în domeniul ambalajelor.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *