Povestea lui Iulian, student roman de exceptie in China

BeijingNu este o noutate ca tot mai multi tineri romani aleg sa-si continue studiile in afara granitelor tarii, cei mai multi dintre ei optand pentru universitatile de renume din Occident, unde in prezent invata mii de tineri.

Exista insa si cazuri mai putin obisnuite, cand tinerii dau fascinatia Vestului pentru Est si aleg sa faca facultatea in tari din extremul Orient. Este si cazul lui Iulian, un tanar de 25 de ani care a ales sa faca masterul in sculptura, la Beijing, in cadrul China Central Academy of Fine Arts.

Iulian este unul dintre finalistii Galei Studentilor Romani din Strainatate, eveniment in cadrul caruia Romania si-a premiat cele mai valoroase minti.

“Am intrat la o scoala privata de arte din Oslo, Norvegia, iar dupa un an de cursuri si de invatare a limbii, am intrat la Academia Nationala de Arte din Oslo. Dupa primul an, m-am inscris la o scoala de vara de limba italiana la Firenze, unde mi-am perfectionat cunostintele de limba italiana dobandite in liceu si la Husi. Al patrulea semestru in cadrul academiei de la Oslo, l-am petrecut ca student Erasmus in Lisabona, Portugalia.

Concomitent, am studiat limba portugheza la Universitatea din Lisabona din februarie pana in iunie 2011. In 2012 am termiat licenta si am fost admis la Programul de Master in Sculptura din cadrul Academiei Nationale de Arte din Oslo. In agust 2012, am continuat la Beijing Language and Culture University studiile de limba chineza pe care le incepusem in Oslo. In septembrie 2012, am inceput masterul cu un program de schimb in cadrul China Central Academy of the Arts din Beijing, unde voi ramane pana in iunie acest an, dupa care ma voi intoarce in Norvegia ca sa termin masterul”, si-a enumerat Iulian lista de studii.

Cititi aici mai multe.

Sursa: Ziare.com
Foto: ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.