O româncă a renunţat la Miss Universe ca să studieze în Italia şi la Sorbona

O studentă la două facultăţi, la Litere şi Filosofie la Modena, în Italia, şi la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj, bistriţeanca Elena Kuji a renunţat la Miss Universe ca să studieze în Italia şi apoi la Sorbona, dar vrea să se întoarcă în România să lucreze în domeniul diplomaţiei culturale, potrivit Mediafax.

În vârstă de 21 de ani, Elena Kuji a absolvit, în urmă cu doi ani, cu media 10.00, Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa. Elena Kuji a fost singura din generaţia ei care a obţinut această performanţă care a încununat, de altfel, 12 ani de şcoală în care a strâns nu mai puţin de 84 de diplome la olimpiade şi concursuri.

“Am participat într-un mod foarte distractiv la Miss Universe. Cei de acolo erau foarte încântaţi de prezenţa mea, pentru că eram o candidată atipică. Nu am militat pentru pacea lumii şi am avut nişte răspunsuri care erau de-a dreptul şocante la momentul respectiv. Am şi rămas într-o relaţie foarte frumoasă cu cei care organizează Miss Universe România. Sunt o echipă de oameni de reală calitate. Era un test şi pentru mine, să văd ce se întâmplă în industria modelingului. Eram în clasa a XII-a, am fost la Bucureşti, am fost selecţionată printre finaliste, dar am plecat la miezul nopţii din Bucureşti fiindcă dimineaţa aveam bacalaureatul. Am renunţat după ce am fost selectată pentru că mi se părea decizia cea mai cerebrală pentru mine, care am studiat atâţia ani cu dorinţa de a reuşi în viaţă pe plan profesional”, a declarat Elena Kuji.

Imediat după ce a luat 10.00 la examenul de bacalaureat, Elena Kuji s-a înscris la facultate în Italia, iar după un an de studii a primit o bursă la Sorbona.

Mai multe declaraţii ale studentei AICI.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  merrikmetcalf.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *