UE doneaza fondurile aferente premiului Nobel pentru pace copiilor afectati de razboaie si conflicte in intreaga lume

Comisia Europeană a acceptat oficial pe 14 noiembrie, în numele Uniunii Europene, banii primiți cu ocazia decernării premiului Nobel pentru pace și a precizat că intenționează să doneze această sumă copiilor afectați de războaiele și conflicte în întreaga lume.

Președintele Barroso a declarat: „Premiul Nobel pentru pace reprezintă simbolul reconcilierii în întreaga lume. De banii primiți cu această ocazie ar trebui să beneficieze cei care reprezintă prima speranță pentru viitor și care sunt totodată primele victime ale conflictelor prezente și trecute: copiii.”

În urma unui acord între președintele Barroso și președinții Van Rompuy și Schulz, Comisia intenționează să doneze banii primiți cu ocazia decernării premiului Nobel pentru pace unor „proiecte destinate copiilor sub egida premiului Nobel pentru pace primit de UE”. Proiectele ar trebui să fie în beneficiul copiilor aflați în zone de război și conflict. Întrucât copiii sunt viitorul oricărei societăți și, în același timp, se numără printre cele mai vulnerabile categorii, premiul pentru pace pe care îl primește Uniunea Europeană ar trebui „investit” în acei copii care sunt victime ale conflictelor violente.

Sursa: ec.europa.eu
Foto: wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.