Patru medalii de aur şi două de argint la Olimpiada balcanică de Matematică pentru elevii români

studyLotul olimpic de matematică al României a câştigat patru medalii de aur şi două de argint, ocupând locul I pe naţiuni la Olimpiada balcanică de Matematică pentru seniori, care a avut loc în perioada 28 iunie – 2 iulie, în localitatea Agros din Cipru, informează, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost obţinute de Omer Cerrahoglu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” din Baia Mare, Simona Diaconu, Marius Bocanu, din clasa a X-a şi Andrei-Viorel Bud, din clasa a XI-a, toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Paul Andrei Muscă şi Ştefan Spătaru, elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, în clasa a XI-a şi, respectiv, a X-a, au obţinut medalii de argint.

Olimpiada Balcanică de Matematică are statut de concurs regional. Fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum şase elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei.

Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.