Stolojan: Băsescu are un avantaj net față de Antonescu și Ponta în privința credibilității externe

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan consideră că liderii politici USL trebuie să accepte coabitarea cu președintele ales Traian Băsescu, fiindcă acesta ”reprezintă o punte pe care se poate reabilita credibilitatea României”, transmite Adevarul în ediția electronică.

Theodor Stolojan susține că din punct de vedere al credibilității externe, “Băsescu are un avantaj net față de ceea ce înseamnă Antonescu sau Ponta, și anume credibilitate în fața partenerilor externi ai României. În cei opt ani, în care Băsescu a fost și este președintele României, a fost consecvent în relațiile cu partenerii externi, a căpătat încrederea acestora. În acest fel ne explicăm și sprijinul puternic pe care dânsul l-a primit în această perioadă și asta este foarte important pentru România. El reprezintă la ora actuală o punte pe care se poate reabilita credibilitatea României”.

Eurodeputatul consideră că afirmațiile făcute de Ponta și Antonescu au fost “făcute la supărare”. “Eu cred că dânşii vor înţelege şi ar fi spre binele României să înţeleagă că trebuie să accepte coabitarea cu preşedintele Băsescu, iar preşedintele Băsescu a declarat înainte chiar de suspendare că el este dispus să coopereze cu aceştia şi practic, actele lui, desemnarea lui Ponta ca premier, dovedeşte acest lucru”, a arătat Stolojan.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  http://www.stolojan.eu/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *