Strategia lui Cameron faţă de Europa îngrijorează sectorul financiar britanic

City of London, centrul financiar britanic şi european, şi-a exprimat temerile asupra strategiei lui David Cameron, premierul Marii Britanii, faţă de Uniunea Europeană, avertizând că pretenţiile acestuia în numele „protecţiei intereselor” britanice, exprimate la summitul Uniunii Europene din decembrie 2011, ar fi putut afecta negativ statutul acestuia de centru financiar european, scrie Adevarul în ediția electronică.

Neînţelegerile cu privire la priorităţile diplomatice ale Marii Britanii, exprimate pentru prima oară la începutul acestui an, au căpătat o nouă semnificaţie cu câteva zile înaintea importantului summit UE, pe măsură ce Cameron pregăteşte o nouă listă de cereri de protecţii legale în cazul în care o uniune bancară europeană va fi formată, anunţă publicaţia financiară „Financial Times”, potrivit sursei citate.

Într-un editorial publicat astăzi în „Financial Times”, Nick Clegg, viceprim-ministrul Marii Britanii, scrie că „o uniune bancară completă bazată pe euro are foarte mult sens” însă consideră că aceasta ar putea avea efecte negative asupra Marii Britanii.

„Riscul unei discriminări nu este unul imaginar”, scrie Clegg, insistând că Marea Britanie va cere ca regulile pieţei unice europene să nu fie modificate în favoarea membrilor zonei euro. „Protecţia pentru moneda unică nu trebuie să se transforme în protecţionism în cadrul pieţei unice”, mai adaugă viceprim-ministrul Marii Britanii.

Clegg insistă asupra faptului că Marea Britanie nu a cerut „excepţii” pentru City of London. „Marea Britanie a susţinut întotdeauna o înăsprire a reglementărilor, şi nu o relaxare a acestora”.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *