Relansarea finantarilor UE pentru Romania in noul context oferit de Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) ~ Inscrieri pentru cea de-a III-a grupa de studiu a cursului CIO-SUERD ~

CIO-SUERDRelansarea accesarii fondurilor europene, inclusiv cele destinate sectorului privat, in special prin noile facilitati operate in domeniul achizitiilor publice, dobandeste noi perspective, mult mai incurajatoare. In plus, posibilitatea combinarii surselor de finantare UE din mai multe programe europene – interne si direct de la Bruxelles -, genereaza mai multe sanse sectorului public, dar si companiilor private, pentru a dezvolta proiecte de investitii importante.

In plus, implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), aplicabila si finantata la scara tuturor celor 41 de judete, a devenit criteriu si dimensiune transversala pentru toate proiectele europene la care participa de acum inainte entitati romanesti.

In acest cadru, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei EU pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) –  platforma flexibila de formare alternativa, promovare si lobby pro-dunarean, lansata oficial in parteneriat cu Academia Romana si cu amabilul sprijin personal al Ministrului Educatiei si Cercetarii – efectueaza inscrieri pentru cea de-a III-a grupa de studii a Cursului Online de Medie Durata,de tip post-universitar.

Urmand prestigiosul model al altor programe de tip post-universitar, coordonate de Academia Romana prin institutele sale de cercetare, conform  Legii Educatiei, cursul se desfasoara in co-tutela sub inaltul gir al Academiei Romane prin Centrul de Studii si Cercetari de Biodiversitate Agrosilvica “Acad. David DAVIDESCU” din cadrul Institutului National de Cercetari Economice, precum si al CIO-SUERD.

Cursurile  sunt programate sa se desfasoare in perioada august – octombrie 2013, in principal la distanta, prin internet, spre a fi la indemana participantilor din intreaga tara. Coordonatorii stiintifici ai programului sunt: din partea Academiei Romane – Prof. Univ. Dr Alexandru T. BOGDAN, Membru Corespondent al Academiei Romane si Prof Univ. Dr. Petre PRISECARU, Director Stiintific al Institutului de Economie Mondiala al Academiei Romane; din partea CIO-SUERD – Prof. Univ Dr. Carmen COSTEA, expert evaluator al Comisiei Europene si Prorector al Universitatii Spiru Haret si Sever AVRAM, Knowledge Management Specialist/Lider al Grupului de Actiune “Dunare-Marea Neagra” si Presedinte Executiv al Casei Europei “EUROLINK”.

Termen-limita pentru inscrieri: 5 august 2013. Pentru detalii suplimentare, va rugam sa consultati siteul www.houseofeurope.ro/SUERD/CIO-SUERD.html sau sa contactati Secretariatul Tehnic prin e-mail: info@houseofeurope.ro sau telefonic la tel./fax: 021.230.49.97.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.