Studenților francezi care au făcut Medicina în România, le-ar putea fi interzis rezidențiatul în Franța

Aproximativ 2.000 de studenți la Medicină, care au ales studiul în altă țară, nu își vor putea practica meseria dacă au picat de două ori examenul de admitere în Franța. Regula a fost publicată în Monitorul Oficial al Franței în luna august a anului trecut, notează Le Nouvel Observateur, potrivit Adevarul.ro.

Potrivit sursei, este vorba de un decret discret, în câteva rânduri, apărute în Monitorul Oficial în plin sezon estival, pe 10 august 2011. Dar, în România, Belgia, Spania, Polonia sau Bulgaria, mai multe mii de studenţi la medicină, respinşi în Franţa şi plecaţi să studieze într-o altă ţară din Europa, îţi ţin încă răsuflarea.

„După mai multe răspunsuri contradictorii, vrem într-adevăr să fim stabiliţi. Cei care au căzut de două ori la concursul de admitere în Franţa, şi este cazul pentru majoritatea dintre noi, nu își vor putea face rezidențiatul în Franța”, declara Paul Vara, în al doilea an la medicină la Universitatea din Cluj-Napoca.

Ministerul Sănătăţii a dat asigurări că „această măsură nu va începe să fie aplicată decât pentru studenţii care au suferit un eşec pentru a doua oară în acest an”. Ar putea fi, deci, vorba despre studenții restanțieri ai acestui an. Nimeni nu știe, însă, exact.

Mai multe detalii despre subiect AICI.

Foto: paginamedicala.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *