Studiu Mercer: Câți angajați din România sunt nemulțuiți, dar se tem să își dea demisia

În România, oamenii apreciază în primul rând veniturile fixe şi posibilităţile de câştig pe termen scurt, iar peste 95% dintre angajaţi primesc bonusuri de performanţă anuale, în timp ce aproximativ 50% primesc bonusuri lunare sau trimestriale, conform rezultatelor unui studiu Mercer realizat în 17 ţări de pe glob, citat de Agerpres și preluat de România Liberă.

Potrivit documentului, angajaţii din România care decid să-şi dea demisia sunt mai puţini în prezent decât acum câţiva ani: 7-8 % în primul trimestru din 2012 faţă de 20% în 2009-2010.

Pe de altă parte, ‘intenţiile de a părăsi organizaţia în care activează nu s-au diminuat ci din contră, nivelul satisfacţiei şi motivării înregistrat până în acest moment este unul foarte scăzut, un mare impact avându-l situaţia economică şi volumul scăzut de oportunităţi de angajare, astfel încât ne putem aştepta la multe mişcări pe piaţa forţei de muncă în următoarele şase luni, în funcţie de evoluţia economiei’, apreciază cercetătorii.

La nivel global, din cei aproape 30.000 angajaţi care au luat parte la studiu, un procent semnificativ se gândesc serios să-şi dea demisia: de la o treime din cei intervievaţi în SUA (32%), Canada (36%), Marea Britanie (36%), Franţa (30%), Germania (33%) şi China (34%) până la mai mult de jumătate din cei din India (54%), Mexic (56%) şi Brazilia (56%).

‘Atunci când un procent semnificativ al populaţiei active se gândeşte să-şi părăsească angajatorii, investiţia în oameni devine riscantă pentru că un alt angajator poate să culeagă roadele acelei investiţii, dacă angajatul se decide să plece. De aceea, angajatorii trebuie să-şi redirecţioneze investiţiile către cei mai valoroşi angajaţi’, susţine Oana Datki.

Articolul integral aici.

Sursa foto: safetycampus.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *