Studiu: Bucureștiul – a doua cea mai prăfuită capitală europeană

​Bucureștiul se claseaza pe pozitia a doua in clasamentul celor mai poluate capitale europene cu praf (particula PM 10) potrivit unui studiu realizat de Fundatia Ecopolis pe baza datelor Eurostat, preluat de HotNews.ro. Cea mai poluata capitala este Sofia, si cea mai putin poluata – Copenhaga. In Bucuresti se inregistreaza in medie 92 de zile pe an cu depasiri ale nivelului maxim admis de praf, fata de limita de 35 de zile pe an, cum prevede norma UE.

Studiul arata ca Bucurestiul este codas si la spatiile verzi, aflindu-se pe locul 24 in clasamentul spatiu verde/locuitor in clasamentul celor 27 de capitale monitorizate, cu 23 mp/locuitor. Sub Bucuresti se mai afla doar Bratislava (21 mp), Madrid (16 mp) si Paris (2).

De asemenea, studiul a facut o comparatie intre cele 27 de capitale europene la nivelul organizarii administrative. Astfel, 23 dintre capitale au buget centralizat, iar patru capitale – printre care si Bucurestiul – nu.

Datele privind poluarea provin de la Eurostat, iar cele privind spatiile verzi – de pe site-urile primariilor. Studiul a fost prezentat marti intr-o conferinta cu titlul “Bucuresti, capitala europeana?”, la Institutul francez.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  alexandrugrivei.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *