Studiu Discovery: Procentul femeilor din România care se declară fericite cu viaţa pe care o au

womenFactorul care influenţează în cea mai mare măsură fericirea unei femei este atitudinea ei faţă de viaţă, se arată într-un studiu realizat de Discovery Networks, despre principalele surse ale fericirii în rândul persoanelor de sex feminin.

Mai mult de jumătate dintre femeile din România (55%) declară că sunt fericite cu viaţa pe care o au, printre elementele care contribuie la fericirea lor numărându-se atitudinea faţă de viaţă, relaţia cu partenerul şi statutul social, potrivit unui studiu pan-regional al Discovery Networks, potrivit Mediafax.ro.

Femeile fericite sunt încrezătoare în ele însele şi simt că deţin controlul asupra vieţii lor (65%). Cu toate acestea, 51% dintre femeile tinere (20 -29 de ani) din România resimt puternic presiunea de a face cele mai bune alegeri pentru a fi fericite, fiind într-un moment al vieţii în care nu au atins un echilibru interior în ceea ce priveşte cariera, relaţia cu un partener stabil şi banii.

Totodată, femeile tinere (20 – 29 de ani) simt presiunea ideii că trebuie “să reuşească din prima”. 30% dintre femeile cu vârste cuprinse între 20-24 de ani sunt de acord cu afirmaţia următoare “Există prea multe aşteptări în ceea ce mă priveşte. Prea mulţi se aşteaptă să fiu perfectă”, în timp ce 51% dintre femeile tinere din România (20 – 29 de ani), 63% din Rusia şi 35% din Marea Britanie sunt de acord cu afirmaţia următoare: “Nu am obţinut cât de multe mi-aş fi dorit până la vârsta mea”.

Intitulat “She: În căutarea fericirii ei”, studiul explorează toate aspectele importante – de la relaţii până la familie şi carieră – pentru a dezvălui ce anume le face pe femei fericite. Cercetarea a fost realizată în a doua jumătate a anului 2012, pe un eşantion de 5.500 de femei cu vârste cuprinse între 20 şi 49 de ani, din 11 ţări din Europa (inclusiv România), Rusia şi Africa de Sud, abordând subiecte foarte diverse, precum partenerul ideal, atitudinea faţă de muncă şi relaţia dintre femei şi poziţiile de putere, banii sau împărţirea responsabilităţilor casnice. Îmbinând rezultatele chestionarelor online cu o serie de interviuri în profunzime cu femei din cele unsprezece state, raportul oferă o perspectivă solidă şi fascinantă asupra vieţii femeilor din ziua de azi.

Sursa: Mediafax.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.