STUDIU: Europa ar putea fi afectată de un număr crescut de pene de curent la iarnă

retea_electricaStatele europene s-ar putea confrunta la iarnă cu un risc crescut de pene de curent, în urma reducerii drastice a numărului de centrale termice pe bază de gaze naturale, pe fondul situaţiei economice fragile şi a creşterii gradului de dependenţă de energie din surse regenerabile, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

“Furnizarea de energie electrică va fi afectată în mai multe state din Europa în acest an”, se arată într-un studiu al firmei Capgemini, citat de Bloomberg. Belgia şi Franţa sunt printre ţările care ar putea fi cel mai afectate de pene de curent atât în această iarnă, cât şi pe parcursul anului viitor.

Avertizarea emisă de Capgemini vine pe fondul scăderii numărului de termocentrale pe gaz din Europa. Multe companii mari, precum GDF Suez, au închis o serie de astfel de unităţi în ultimii ani, menţionând scăderea cererii, creşterea economică slabă şi o competiţie crescută din partea importatorilor de cărbune din SUA.

“Dacă vom avea o iarnă geroasă, situaţia ar putea deveni foarte tensionată”, a declarat pentru Bloomberg Colette Lewiner, analist al Capgemini.

 

.

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.