Studiu: Încrederea în economie s-a îmbunătățit, dar românii continuă să fie printre cei mai pesimiști consumatori

 Încrederea românilor în economie s-a îmbunătăţit uşor în primul trimestru din 2012, comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut, însă ţara rămâne în categoria în care predomină pesimismul în rândul consumatorilor, într-un clasament realizat de compania de consultanţă Nielsen pentru 56 de ţări, scrie Mediafax.

În primul trimestru al anului, încrederea românilor în economie a urcat cu un punct, la 61 de puncte, iar ţara s-a menţinut pe poziţia 47.

Pe ultimele zece locuri în studiu se se află Polonia/Irlanda, România, Japonia, Spania, Franţa, Coreea de Sud, Croaţia/Italia, Portugalia, Grecia şi Ungaria.

La nivel global, încrederea consumatorilor a urcat uşor faţă de trimestrul al patrulea al anului trecut, indicatorul avansând cu cinci puncte, la 94 de puncte, susţinut de o revenire puternică în SUA.

Aproape 55% din persoanele consultate au descris ca bună sau excelentă starea finanţelor personale pentru următoarele 12 luni, în urcare de la 52% în trimestrul anterior, în timp ce 33% au indicat că este o perioadă potrivită pentru a cumpăra bunuri pe care le doresc.

Asia Pacific a fost în primul trimestru regiunea cu cea mai ridicată încredere din lume, urmată de America Latină.

Studiul a fost realizat în periaoda 10-27 februarie, prin intervievarea a 28.000 de persoane în 56 de ţări.

Sursa: Mediafax.ro

Foto: saltcuantic.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *