Studiu: Jumătate dintre utilizatorii de computere din UE recunosc că piratează softuri

Aproape jumătate (48%) dintre utilizatorii de computere din UE recunosc că şi-au achiziţionat softuri piratate, conform noului raport întocmit de Business Software Alliance (BSA) preluat de EurActiv.com.

Unii utilizatori spun că, de cele mai multe ori, piratează. 22% spun că o fac „ocazional” iar 26% spun că o fac, dar „rar”. Studiul a evidenţiat că dintre cei care piratează predomină bărbaţii cu vărsta între 25 şi 44 de ani.

Volumul de software piratat este alarmant, având în vedere riscurile pe care le presupune şi importanţa industriei pe piaţă.” spune Thomas Boué , directorul afacerilor guvernamentale din cadrul Business Software Alliance (BSA), o asociaţie din domeniu.

Unul din trei programe instalate de către utilizatori anul trecut a fost fără licenţă, având o valoare totală de 10.3 mld. de  €, conform BSA.

Numai 27% dintre utilizatorii de PCuri intervievaţi din Europa spun că riscul de „a fi prins” este un motiv pentru a nu pirata.

Normele UE în legătură acordarea de daune, norme ce trebuie revizuite, facilitează pirateria.” mai spune  Boué.

Comisia Europeană strânge în prezent date şi opinii referitoare la punerea în aplicare a drepturilor de proprietate intelectuală şi va decide dacă va revizui sau nu cadrul juridic existent, în a doua jumătate a lui 2012.

Sursa: EurActiv.com

Foto: angelaspinkyworld.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *