Studiu: Românii, fruntași la cumpărarea smartphone-urilor de pe Internet

computerRomânii sunt fruntaşi la cumpărarea de smartphone-uri (telefoane inteligente) de pe internet, după ce se informează online, depăşind ca pondere britanicii, belgienii şi ruşii, potrivit unui studiu GfK realizat pe cele patru pieţe, iar procesul de cumpărare durează cel mai puţin, respectiv 15 zile.

Astfel, 55% dintre românii care caută informații online despre un anumit smartphone ajung să și facă achiziția online, citează Mediafax

Românii sunt urmați de britanici, care achiziționează produsul în proporție de 42,5%, belgienii – 32%, iar rușii sunt ultimii – doar 19% optând pentru această metodă. 

Românii alocă de asemenea cel mai mult timp pentru investigarea produselor, vizitând în medie 8 site-uri pentru câte 7,8 minute pe fiecare. Britanicii se decid în medie după consultarea a 9 site-uri cărora le alocă 7,7 minute fiecăruia. Belgienii analizează informaţii de pe circa 21 de site-uri, unde petrec 2,5 minute pe fiecare, iar rușii caută în medie, pe 7 site-uri, cu cira 3,4 minute dedicate fiecăruia.

Pe de altă parte, românii au cel mai mic procent de căutare a informaţiilor online în vederea achiziţiei de telefoane inteligente, de doar 77%, comparativ cu 86% în cazul britanicilor, 92% la belgieni şi 95% la ruşi.

 

 

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *