Studiu: Românii nu vor vecini musulmani, evrei, maghiari sau homosexuali

Unul din şase români refuză să aibă vecini musulmani, evrei sau maghiari, iar jumătate din populaţia ţării nu ar dori să aibă vecini homosexuali. Acestea sunt rezultatele unei cercetări făcute de Fundaţia Soros România.

Românii trag linie între ei şi minorităţile etnice sau religioase. Studiul “Religie şi comportament religios” al Fundatiei Soros susţine că românii sunt mai puţin toleranţi decât grupurile minoritare, ortodocşii şi ateii fiind campioni la intoleranţă.

Tinerii până în 30 ani acceptă mult mai greu orice persoană din grupurile minoritare, faţă de cei peste 30 de ani care sunt mai toleranţi.

Astfel, romii şi sectanţii – primele categorii respinse – sunt neagreaţi de o treime dintre români. În plus, romii sunt singurii neacceptaţi de persoanele cu studii superioare.

Mai mult, Moldova şi Bucureştiul fac topul regiunilor care refuză să interacţioneze cu minoritarii. Banatul, Crişana şi Maramureşul au cea mai mare deschidere faţă de oamenii din alte religii, de altă etnie sau cu orientare sexuală opusă.

Datele culese demonstrează că românii au tendinţa să pună limite între ei şi tot ceea ce este diferit, de la preferinţe sexuale, etnie sau religie, fiind puţin deschişi faţă de minorităţi.

Studiul a fost realizat între 1 şi 21 iunie de compania International Brand Consultants, cu un eşantion principal de 1.204 persoane peste 18 ani, reprezentativ pentru populaţia ţintă cu o eroare de +/- 2,9% la un nivel de încredere de 95%.

Sursa articol: RomaniaLibera.ro.

Sursa foto: semper-excelsius.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *