Studiu: Românii sunt mai preocupaţi de asigurarea maşinii decât a propriei vieţi sau a familiei

Peste jumătate dintre români economisesc sau intenţionează să economisească anul acesta, reiese dintr-un studiu realizat de Gfk pentru AXA și preluat de Gandul.info. Cei mai mulţi dintre ei au ales să pună ceva deoparte pentru când vor ieşi la pensie sau pentru că au pe cineva care depinde financiar de ei. În ceea ce priveşte asigurările de viaţă, 30% dintre respondenţi au recunoscut că au o oarecare teamă de a nu fi păcăliţi la încheierea unei poliţe.

Reprezentanţii AXA Life Insurance România susţin că principala explicaţie a tendinţelor descoperite de studiu este lipsa unei educaţii financiare corespunzătoare. „Ideea de protecţie nu apare atunci când vine vorba despre asigurările de viaţă. Adesea ele ajuns să fie confundate cu produse bancare, ceea ce este greşit. Întâi ar trebui să fie protecţia şi apoi economisirea”, a declarat pentru gândul Violeta Ciurel, director general al companiei.

În topul celor mai atractive motode de economisire sau investiţii se află produsele bancare, bunurile imobiliare, propriul business, aurul şi alte valori, dar şi pensia facultativă.

Nevoia de economisire apare în special în rândul persoanelor care au copii, în timp ce 19% dintre respondenţii studiului au precizat că economisesc pentru a fi pregătiţi să-şi susţină copiii în privinţa educaţiei sau în cumpărarea unei case.

Românii sunt mai preocupaţi de asigurarea maşinii decât a propriei vieţi sau a familiei, mai reiese din studiu.

Majoritatea persoanelor care au reuşit să economisească în ultimele 12 luni au pus deoparte circa 10% din venitul net lunar, în timp ce 14% dintre respondenţi au economisit peste 30% din salariu. Cu toate acestea, cei mai mulţi respondenţi care susţin că au făcut economii în ultimul an nu au reuşit să menţină un ritm constant. Astfel, 18% dintre cei chestionaţi au economsit doar 2-4 luni într-un an.

Sursa: Gandul.info
Foto: blog.superbona.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *