Barack Obama: Europa sperie lumea cu inactiunile sale.

Oficialii de la Washington continuă să facă presiuni Europei, atât public, cât și privat, pentru a acționa cât mai repede posibil cu privire la atât de mult așteptatul plan de miliarde de euro ce va trebui să scoată zona euro din criză, și asta, înainte de a atrage cu sine o a doua recesiune mondială, notează site-ul euobserver.com.

Secretarul Tezoreriei americane, Timothy Geithner, a declarat luni că problemele din Europa afectează  toate piețele și că trebuie să avansăm în rezolvarea problemei.

”Au auzit de la noi acelasși mesaj pe care l-au primit și de la ceilalți, și anume că e timpul să se miște”, a declarat acesta pentru postul american de televiziune ABC. Acesta a cntinuat, spunând că Europa ”mai are ceva timp, însă nu foarte mult” pentru a acționa.

Referitor la planul menționat de Geithner, oficialii UE spun, mai mult sau mai puțin oficial, că particularitățile planului nu au fost încă decise și că trebuie găsite o varietate de mijloace prin care să se poate ”impulsiona” Fondul European de Stabilitate Financiară.

Tot luni, președintele SUA, Barack Obama, a spus că Europa ”sperie” întreaga lume datorită inacțiunilor sale. Într-un discurs de-al său, acesta a spus că ”ceea ce se întâmplă în Europa, vine ca urmare a faptului că încă nu s-au vindecat în urma crizei din 2007 și nu s-au rezlvat niciodată, pe deplin, toate provocările cu care se confruntă sistemul lor bancar”. Tot el spune că ”ei încearcă să ia măsuri responsabile, dar acestea nu sunt atât de rapide pe cât ar trebui să fie”.

Puteti citi aici articolul integral.

Sursa foto: www.telegraph.co.uk

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.