Barack Obama va nominaliza prima femeie la conducerea Fed, pe Janet Yellen

Janet_yellenPreşedintele american Barack Obama o va nominaliza miercuri pe Janet Yellen (foto) la conducerea Băncii centrale americane (Fed), prima femeie care ar putea să ocupe acest post, a anunţat marţi un oficial de la Casa Albă.

Obama va anunţa nominalizarea în cursul zilei de miercuri, 9 octombrie, la Washington, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Mandatul actualului preşedinte al Fed, Ben Bernanke, va expira la 31 ianuarie.

Janet Yellen este maritata cu un alt economist celebru, laureat al Nobelului, George Akerlof, pe care l-a cunoscut in 1977 si cu care a ramas de atunci impreuna.

Yellen (67 de ani) si Akerlof (73 de ani) au colaborat la numeroase proiecte de cercetare fiind si autorii unor carti (Efficiency Wage Models of the Labor Market -Modele ale salariului eficient de pe piata fortei de munca), impartasind aceleasi puncte de vedere.

Yellen a ajuns la FED in 1977, dupa ce a terminat Harvardul, fiind recrutata de economistul sef al bancii centrale americane, Ted Truman. Cei doi se stiau de zece ani, pe cand Yellen se inscrisese la Yale pentru un doctorat in economie.

Surse: Mediafax.ro, HotNews.ro

Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.