SUA: Donald Trump a extins lista țărilor vizate de decretul anti-imigrație, incluzând Coreea de Nord, Venezuela și Ciad

Coreea de Nord, Venezuela și Ciad au fost incluse duminică între țările vizate de decretul anti-imigrație american, pentru deficiențele de securitate privind călătorii și lipsa de cooperare cu Washingtonul, în timp ce Sudanul, una din cele șase țări musulmane din precedentul ordin, a fost scos de pe listă, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Noul text interzice sau limitează intrarea în Statele Unite a cetățenilor străini din opt țări în total, pe listă fiind și Iran, Libia, Siria, Somalia și Yemen.

Restricțiile sunt diferite în funcție de țară. Toți cetățenii din Coreea de Nord și Ciad au interzis accesul pe teritoriul american, în timp ce în cazul Venezuelei interdicția se limitează la o lungă listă de oficiali guvernamentali și familiile lor.

„Să fac America sigură este prioritatea mea numărul unu. Nu vom accepta în țara noastră pe cei ce nu putem să-i verificăm bine”, a afirmat președintele american, Donald Trump, într-un mesaj pe Twitter.

Potrivit decretului semnat de Trump, „un mic număr de țări, din cele aproximativ 200 evaluate, rămân nesatisfăcătoare în prezent în privința problemelor de gestionare a identităților” și a partajării informațiilor.

„În unele cazuri, aceste țări înregistrează o prezență teroristă semnificativă pe teritoriul lor”, a explicat el.

După cinci luni de procese în justiție, o versiune modificată a decretului privind migrația semnat de președintele american a intrat în vigoare la 29 iunie. Durata sa de aplicare s-a încheiat în acest weekend.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.