Obama, despre falimentul SUA: „Nu o să las ţara pe pilot automat, doar pentru că nu vrea Congersul să facă un lucru”

obamaPreşedintele Barack Obama a transmis, într-un discurs adresat marţi de la Casa Albă, un mesaj către Congresul american, la scurt timp după blocarea statului federal.

Mesajul meu către Congres este acesta: plătiţi datoriile, preveniţi falimentul, nu aşteptaţi, nu amânaţi, sunt mai mult decât fericit să lucrez cu voi. Suntem mai buni de atât, poporul american sigur este!“, a declarat preşedintele american, potrivit Adevarul.ro.

După ce conflictele dintre Obama şi republicani pe tema reformei în Sănătate au blocat statul federal, întrucât proiectul bugetului nu a fost adoptat de Camera Reprezentanţilor, preşedintele american a avut o intervenţie pe această temă, în care a solicitat Congresului să rezolve situaţia. „Ceea ce apasă asupra economiei“, a spus Obama, „e seria constantă de crize şi lipsa de voinţă în ce priveşte aprobarea bugetului “.

De asemenea,Obama  susţine că unul dintre cele mai importante lucruri pe care Congresul american trebuie să le facă este ridicarea plafonului datoriei publice a SUA.

“Nu voi permite nimănui să târască prin noroi numele Americii. Nu o să las ţara pe pilot automat, doar pentru că nu vrea Congresul să facă un lucru“, a mai spus Obama.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.