Politicienii americani la lucru in prima zi a noului an: taxe mai mari pe marile averi. Ce vor face milioanele de someri?

Preşedintele Barack Obama şi Senatul american au ajuns luni noapte la un prim acord privind bugetul federal pentru anul 2013, măsurile adoptate în noaptea de Revelion fiind un prim pas pentru evitarea aşa-numitei ”prăpăstiii fiscale”, respectiv a creşterii de taxe şi reduceri de cheltuieli în valoare de 600 de miliarde de dolari care, tehnic, a intrat automat în vigoare după anul nou, scrie publicaţia Wall Street Journal, potrivit Gandul.info.

Acordul, care îndepărtează SUA de riscul unei noi recesiuni, ar urma să fie dezbătut şi de Camera Reprezentanţilor în cursul zilei de marţi.

Măsurile adoptate în noaptea dintre ani au în vedere majorarea impozitelor pe venit pentru prima dată în aproape 20 de ani şi menţinerea indemnizaţiilor de şomaj de care beneficiază milioane de americani. Compromisul la care au ajuns senatorii republicani şi democraţi prevede majorarea impozitelor pentru cuplurile cu venituri anuale de peste 450.000 de dolari.

Acordul ar urma să treacă de Cameră şi să ajungă pe biroul lui Obama joi, notează sursa.

Sursa: Gandul.info

Foto: barackobama.com

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.