Fostul şef FBI Robert Mueller: Ameninţarea teroristă este prezentă în continuare

robert mueller fbiRobert Mueller, care a preluat conducerea FBI cu o săptămână înainte de atacurile de la 11 septembrie, se pensionează 12 ani mai târziu, convins că “ameninţarea teroristă este prezentă în continuare”.

Sub conducerea sa, FBI, poliţie federală şi totodată serviciu de informaţii, a evoluat în mod considerabil, devenind dintr-un serviciu însărcinat cu anchetarea atentatelor după ce au fost comise o agenţie a cărei “prioritate numărul unu” este să împiedice producerea acestora.

Robert Mueller îşi face griji acum cu privire la “peisajul în transformare” în ţări în care a avut loc “primăvara arabă” ca Tunia, Libia, Siria “şi în mod clar de două luni în Egipt”.

“În fiecare în parte dintre aceste ţări există persoane pe care le introducem în categoria extremiştilor violenţi, care reprezintă o ameninţare nu doar la adresa Statelor Unite, ci şi a americanilor aflaţi în străinătate”, apreciază el.

El este îngrijorat totodată şi de aceşti “lupi solitari”, care se radicalizează singuri pe Internet, unde se pare că învaţă să confecţioneze bombe şi care sunt “mult mai dificil de identificat şi împiedicat să acţioneze”.

“Este o tendinţă recentă, dar care probabil va continua”, preconizează Mueller.

Mai multe declaratii ale fostului sef FBI, AICI.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.