Senatul SUA a aprobat reforma imigratiei

usa flagDupă mai multe luni de dispute legislative, Senatul american a adoptat, ieri, cu o largă majoritate prima reformă a imigraţiei din Statele Unite în ultimul sfert de secol, care va duce la reglarea situaţiei a milioane de persoane fără acte de identitate, majoritatea mexicani,  potrivit EVZ.ro.

„Yes, we can!”, au strigat din tribunele pline până la refuz tineri militanţi pro-imigranţi, după anunţul adoptării, cu 68 de voturi pentru şi 32 împotrivă, a legii istorice care, în următoarele luni, va trebui armonizată cu versiunea concurentă, la care lucrează în prezent Camera Reprezentanţilor.

Dezbaterile ar putea să dureze mai multe luni în Cameră, înainte ca legea să fie promulgată de preşedintele Barack Obama, ceea ce ar constitui o reuşită majoră a celui de-al doilea mandat al său.

Obiectivul acestei legi ce are peste 1.000 de pagini: creşterea numărului de vize de muncă, eliberarea de acte de identitate pentru aproximativ 11,5 milioane de imigranţi clandestini, în majoritate mexicani, pentru ca, după o perioadă tranzitorie de cel puţin 13 ani, să li se permită să solicite cetăţenia americană.

Sursa: EVZ.ro
Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.