SUA şi Canada ar putea fi nevoite să elimine vizele pentru români

Statele Unite şi Canada ar putea fi nevoite să elimine vizele pentru cetăţenii români, dacă unele modificări la legislaţia UE în domeniu aprobate de Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a PE vor primi undă verde din partea plenului Legislativului UE şi a Consiliului, transmite un corespondent Agerpres, potrivit Capital.ro.

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a PE a aprobat miercuri modificarea regulilor europene privind reciprocitatea vizelor, în urma unui amendament semnat de nouă eurodeputaţi, printre care şi românii Ioan Enciu (PSD) şi Renate Weber (PNL).

Pentru a intra în vigoare, noile reguli trebuie să fie aprobate de plenul PE şi de Consiliu. În cazul în care modificările ar primi undă verde, Statele Unite şi Canada ar avea la dispoziţie un termen de 90 de zile pentru a elimina vizele pentru toate statele UE, inclusiv România, în caz contrar riscând ca UE să impună obligaţia de vize pentru cetăţenii americani şi canadieni în ansamblul celor 27 de state membre.

Mai multe informaţii aici.

Foto: asuooradea.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *