SUA vor retrage aproximativ 7.000 de militari din Europa

Statele Unite vor retrage aproximativ 7.000 dintre cei 81.000 de militari americani staţionaţi în Europa, în cadrul noii strategii americane de apărare şi măsurilor de austeritate care afectează bugetul Pentagonului, a declarat joi secretarul Apărării Leon Panetta, informeaza Mediafax.ro.

Pentagonul va retrage două dintre cele patru brigade de luptă din cadrul forţelor terestre staţionate în Europa, adică aproximativ 7.000 de oameni, a declarat Panetta pentru agenţia de presă a Pentagonului (AFPS), o informaţie confirmată de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little.

Strategia reflectă cura de austeritate care va afecta Pentagonul în cursul următorilor zece ani, însumând o economie în valoare de 487 de miliarde de dolari.

“Secretarul şi alţi oficiali de rang înalt din cadrul Departamentului (Apărării) au purtat consultări strânse cu aliaţii noştri europeni în privinţa noii noastre direcţii strategice. Angajamentele noastre faţă de securitatea Europei şi NATO rămân intacte”, a declarat Little, citat de Mediafax.ro.

Aproximativ 81.000 de militari americani sunt prezenţi în Europa, potrivit datelor Pentagonului de la sfârşitul lui septembrie 2011. Între aceştia se află aproxiamtiv 41.000 de militari din cadrul US Army, staţionaţi în principal în Germania.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  bharatdefencekavach.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *