Summitul G20 va fi marcat de criza din Siria şi turbulenţele financiare din ţările emergente

summit g20Şefii de state şi de guverne din G20 se vor reuni joi şi vineri la St Petersburg pentru un summit care se anunţă tensionat din cauza crizei din Siria şi a turbulenţelor financiare din ţările emergente, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

Liderii celor mai mari ţări dezvoltate şi emergente se vor concentra, în mod oficial, pe problemele economice şi financiare.

O sursă diplomatică rusă a recunoscut însă că din cauza tensiunilor legate de eventuală intervenţie militară americană în Siria, întâlnirea va fi dominată de actualitatea diplomatică.

Preşedinţia rusă insistă pe de altă parte că subiectul Siria nu va figura în programul reuniunii.

Summitul trebuie să dea prioritate creşterii şi intervine într-un moment în care economia mondială se află din nou într-o zonă de risc, a avertizat preşedintele Vladimir Putin, săptămâna trecută.

Sursa: Gandul.info

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Summitul G20 va fi marcat de criza din Siria şi turbulenţele financiare din ţările emergente

  1. Flav.and 04/09/2013 at 11:07

    Criza din Siria va fi adusa in discutie in Moscova, la Putin. Se tot sustine de catre analisti ca “tarul”, simtind presiunea, va lua decizia de a sustine o interventie armata in Siria.
    Experienta ne-a invatat – pe noi, cei care suntem spectatori – ca Putin decide ce vrea si declara exact atunci cand considera oportun. Asa cum cele mai recente declaratii sustin in temeni foarte puternici ideea de a actiona, dar “neexcluzand” sustinerea Aliatilor, in Siria,

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.