Surse Reuters: Echipa de campanie a lui Donald Trump a avut cel puțin 18 contacte cu oficiali ruși

Michael Flynn și alți consilieri din echipa de campanie a lui Donald Trump s-au aflat în contact cu oficiali ruși și alte persoane având legături cu Kremlinul prin cel puțin 18 convorbiri telefonice și e-mailuri pe parcursul ultimelor șapte luni ale campaniei din 2016, au indicat pentru Reuters foști și actuali responsabili americani, informează Agerpres.

FOTO: NATO

Șase dintre aceste contacte, până acum nedezvăluite, au constat în convorbiri telefonice între ambasadorul rus în SUA Serghei Kisliak și consilieri ai lui Trump, inclusiv Michael Flynn, au afirmat trei foști și actuali oficiali americani. Convorbirile dintre Flynn și Kisliak s-au accelerat după votul din 8 noiembrie, când cei doi au discutat despre crearea unui canal de comunicare de rezervă între Trump și președintele rus Vladimir Putin care să ocolească birocrația impusă de securitatea națională a SUA, considerată de ambele părți ca ostilă îmbunătățirii relațiilor, au explicat patru oficiali americani.

Cele 18 convorbiri telefonice și schimburi de mesaje electronice au avut loc în perioada aprilie — noiembrie 2016 și s-au axat pe relansarea relațiilor economice ruso-americane afectate de sancțiunile impuse Moscovei, pe cooperarea în vederea combaterii Statului Islamic din Siria și contracararea ambițiilor Chinei.

Casa Albă nu a răspuns la solicitarea Reuters a face comentarii, iar avocatul fostului consilier Michael Flynn și un oficial din Ministerul rus de Externe au refuzat de asemenea să comenteze, încheie sursa citată.

Informațiile vin la o săptămână după ce Donald Trump a decis demiterea directorului FBI James Comey, iar presa americană a relatat că liderul de la Casa Albă i-ar fi cerut acestuia să oprească ancheta ce îl viza pe Michael Flynn. 

Generalul Flynn a fost nevoit să demisioneze, la 13 februarie, după ce presa a dezvăluit că acesta s-a întâlnit cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, iar ulterior l-a indus în eroare pe vicepreședintele Mike Pence cu privire la discuțiile purtate.

Mai mult, întrunirea de săptămâna trecută dintre Donald Trump și ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a produs noi rumori după ce președintele SUA a fost acuzat că a transmis șefului diplomației ruse informații clasificate cu privire la gruparea teroristă Stat Islamic.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *