Actualizarea listelor electorale: Ce au raportat județele

USL încearcă să obţină demiterea lui Traian Băsescu la Curtea Constituţională, punând pe masa magistraţilor datele operaţiunii de actualizare a listelor electorale, cu argumentul forte că persoanele care au actele de identitate expirate nu trebuie luate în calcul la calcularea cvorumului la referendum. Potrivit datelor transmise de prefecturi la Ministerul Administraţiei şi Internelor(MAI), preluate de Gandul.info, pe baza memorandumului guvernului care enumeră categoriile de persoane care ar trebui şterse de pe liste, cei cu actele de identitate expirate sunt cei mai numeroşi, fiecare judeţ raportând, în medie, peste zece mii de cazuri de acest fel.

Potrivit datelor înregistrate la referendum, USL ar avea nevoie de ştergerea de pe listele electorale a cel puţin 1.374.409 persoane. Dacă numărul celor prezenţi, 8.459.053, ar reprezenta cvorumul de 50 la sută plus unu, atunci pe listele electorale ar trebui să figureze 16.918.105 persoane, faţă de 18.292.514 cât a transmis MAI în adresa iniţială.

Peste 40.000 de persoane din judeţul Iași nu ar fi trebuit incluse în listele electorale, cele mai multe fiind persoane cu actele de identitate expirate, potrivit Prefecturii.

Prefectura Cluj a înregistrat, la finalul acţiunii de actualizare a listelor electorale permanente, peste 23.000 de persoane care au fost raportate de primăriile din judeţ ca făcând parte din cele nouă categorii comunicate de Guvern.

La Brașov, potrivit prefectului Mihai Mohaci 16.908 persoane intră în categoriile care ar fi trebuit scoase de pe listele electorale.

Citiți mai multe AICI.

Sursa: Gandul.info
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.