Crin Antonescu: Băsescu s-a lăsat folosit de Merkel

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, la Realitatea TV, că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, s-a lăsat folosit de Angela Merkel, el precizând că România se afla “într-o situaţie foarte convenabilă” pentru cancelarul german.

Potrivit lui Antonescu, Traian Băsescu şi guvernele acestuia au reprezentat o Românie “pasivă, obiect” la masa discuţiilor în UE. “Nu obiect, dar în niciun caz actor”, a precizat preşedintele interimar.

El a adăugat că pe plan extern România a fost un partener “foarte comod pentru alţii şi foarte puţin profitabil pentru ea însăşi”. Întrebat dacă a fost uimit de reacţia Germaniei şi a SUA în favoarea lui Traian Băsescu, Antonescu a spus că nu a fost uimit. “Nu m-a uimit, pentru că eu nu cred că a fost o reacţie în favoarea lui Traian Băsescu. Cred că Traian Băsescu este, sincer, un pretext şi cred că reacţia atât de puternică, pentru că a fost mai puternică decât mă aşteptam şi probabil decât se aşteptau foarte muţi, ţine de faptul că România se afla într-o situaţie foarte convenabilă pentru unii, pentru doamna Merkel de pildă, repet, personaj stimabil şi mare jucător”, a spus Antonescu.

Întrebat dacă crede că Traian Băsescu s-a lăsat folosit de Angela Merkel, preşedintele interimar a răspuns: “Da, da. Pentru că, repet, Traian Băsescu nefiind interesat, nefiind poate capabil, neavând poate dorinţa de a-şi asuma acest rol, repet, al României la masa Europei (…)”.
Mai multe declaratii ale preşedintelui interimar aici.

Sursa: Realitatea.net
Foto:  presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Crin Antonescu: Băsescu s-a lăsat folosit de Merkel

  1. John Onoje 19/08/2012 at 13:45

    Romanilor trebiuiei sa fie inteligente pentru insalatoare si smichere Rusia si Germania.Trebuie sa aduc aminte de pactul rebbentrop/molotov in 1939 si ocupatia basarabia de citre armata rusa.Merkel,cancelarul germania,vrea federalizare repubilca moldova si Putin,presidentele Rus,vrea federalizare si armata rusa si transnistra remane ca component republica moldova.Asta este o continuare molotov/rebbentrop planul.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *