Crin Antonescu: Avem semne că se fac presiuni asupra Curţii Constituţionale

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, afirmă că sunt semne că se fac presiuni asupra preşedintelui CC, menţionând că doreşte să discute cu acesta şi cu procurorul general, transmite Mediafax.

El a menţionat, într-o emisiune la Antena 3, că articolul 80 din Constituţie prevede obligaţia preşedintelui de a veghea la bunul mers al instituţiilor publice şi de a modera între puterile statului, între instituţii, între stat şi societate. Antonescu a precizat că el este, la acest moment, preşedinte al ţării, chiar dacă interimar.

El a precizat că trebuie spus clar că există semne că se fac presiuni asupra preşedintelui CC.

“Avem semne că se fac presiuni asupra Curţii Constituţionale (…) asupra preşedintelui acestei instituţii cel puţin”, a spus Antonescu, marţi seară, la Antena 3.

El a adăugat că îi chemă “cu drag” pe ambasadorul SUA şi pe toţi cei interesaţi de soarta referendumului şi de respectarea legii şi a statului de drept în România, inclusiv pe comisarul european Viviane Reding, să vadă că se exercită presiuni asupra preşedintelui CC.

Antonescu a spus că va încerca să aibă o discuţie cu preşedintele CC, Augustin Zegrean. “Preşedintele CC este într-o situaţie delicată (…) Nu vreau să se înţeleagă că fac eu presiuni asupra lui”, a spus preşedintele interimar.

Articolul integral AICI.

Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Crin Antonescu: Avem semne că se fac presiuni asupra Curţii Constituţionale

  1. gg70 13/08/2012 at 13:14

    pleaca hotule,, de ce nu reduceti parlamentarii sa vedeti apoi cati bani va intra in buget bastarzilor, nu aveti fata de presedinte esti un pescar din tulcea,

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *