Ce a cerut Curtea Constituțională de la Guvern și ce a trimis Ponta

Guvernul Ponta a răspuns luni seara solicitării Curţii Constituţionale privind transmiterea “numărului persoanelor înscrise în listele electorale permanente, actualizate până la data de 10 iulie 2012”, arată Gandul.info.

Potrivit premierului, au fost radiate de pe listele electorale permanente 34.654 de români, adică persoane decedate, persoane care şi-au pierdut dreptul de vot sau persoane stabilite în străinătate. Cifra este prea mică însă pentru a avea un impact asupra cvorumului necesar pentru demiterea preşedintelui Băsescu. De aceea, Guvernul Ponta a decis să trimită CCR mai mult decât i se ceruse, în speranţa ca marţi judecătorii Curţii, influenţaţi de abundenţa de informaţie primită, să coboare pragul electoral. Concret, premierul nu şi-a permis ştergerea a circa 2 milioane de români cu drept de şedere în străinătate (din cele 3 milioane din scripte, adulţi plus minori) şi a celor circa 500.000 cu acte de identitate expirate.

În mod clar, mesajul informal transmis Curţii este că ei ar trebui şterşi. De altfel, liderii PSD şi preşedintele interimar Crin Antonescu au susţinut public în ultimele două săptămâni că românii aflaţi în străinătate ar trebui scoşi de pe listele electorale permanente. Dacă CCR va lua in considerare solicitarea, vom afla astazi, presedintele Curtii, Augustin Zegrean declarand ca ”se vor lamuri toate”.

Sursa: Gandul.info
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *