Parchetul ICCJ: Nu sunt cercetate persoanele care au votat la referendum, ci posibile fraude electorale

Parchetul ICCJ arată că sunt înregistrate peste 500 de dosare penale privind desfăşurarea referendumului, unele din ele sunt la DNA, iar în aceste cauze nu sunt cercetate persoanele care au votat şi nu este verificat modul în care cetăţenii au votat, ci sunt investigate posibile fraude electorale, notează Mediafax.

Parchetul ICCJ arată că în dosarele privind referendumul este necesară audierea mai multor persoane despre care sunt indicii că au fost trecute fictiv în listele electorale permanente sau suplimentare, precizând că, înainte de a fi ascultat, martorul depune jurământ cu mâna pe cruce sau pe biblie.

Precizările au fost transmise, joi, de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) ca răspuns la cererea preşedintele interimar, Crin Antonescu, ca procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, să ofere public explicaţii legate de scopul, mijloacele şi natura cercetărilor pe care procurorii le fac “masiv” în ultimele zile în legătură cu desfăşurarea referendumului.

Astfel, Parchetul instanţei supreme arată, într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX, că pe rolul unităţilor de parchet din cadrul Ministerului Public s-au înregistrat peste 500 dosare penale privind desfăşurarea Referendumului din 29 iulie.

Mai multe informaţii sunt disponibile AICI.

Foto: captura video campanie MAI

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Parchetul ICCJ: Nu sunt cercetate persoanele care au votat la referendum, ci posibile fraude electorale

  1. gogu 17/08/2012 at 23:23

    Ceea ce se intampla in Romania e rodul comunistilor monika makovei si comunistoidului traian basescu,
    In aceasta tara a inceput prigoana gen kgb pusa la cale de serviciile aservite securistului ceausist, basescu.Cerem statelor europene sa ne salveze de la moarte de regimul basescu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.