Citirea deciziei Curţii Constituţionale, fără cvorum. USL nu participă la şedinţa Parlamentului

UPDATE: Parlamentarii USL nu participă la şedinţa reunită a celor două Camere, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că parlamentarii PNL şi PSD au căzut de acord, cu majoritate de voturi, să nu participe la şedinţa reunită a plenului Parlamentului.

Zgonea a prezentat şi cele două motive care stau la baza acestei decizii. “La nivelul Curţii Constituţionale, sunt documente care n-au fost luate în consideraţie şi care ar putea schimba cu totul condiţia îndeplinirii cvorumului”, a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor. Un alt motiv al boicotului îl reprezintă faptul că un document prevăzut de legea referendumului, şi anume raportul, nu a fost prezentat de CC.

Şedinţa Parlamentului pentru citirea deciziei Curţii Constituţionale privind rezultatul referendumului, programată pentru ora 15.00, a fost amânată până la ora 16.00, potrivit unui anunţ făcut în plen de preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, astăzi (27 august) de la ora 15.00, pentru citirea hotărârii Curţii Constituţionale a României privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui, scrie Mediafax.

Întrebat dacă ar fi o problemă lipsa cvorumului de plen, Victor Ponta a spus că “strict formal” ar constitui o problemă, dar, din punctul său de vedere, Parlamentul trebuie doar să asiste la citirea deciziei Curţii Constituţionale, după care decizia se publică în Monitorul Oficial, iar Traian Băsescu revine, ca preşedinte, la Cotroceni.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a arătat încrezător că la şedinţa comună vor fi mai mult de 50% plus unu parlamentari prezenţi. Potrivit lui Zgonea, toţi liderii de grupuri parlamentare au susţinut că pentru ziua de luni va exista o mobilizare pentru a fi prezenţi majoritatea parlamentarilor la plen.

Sursa: Mediafax.ro, Adevarul.ro
Foto:  http://www.senat.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *