Philip Gordon: Aceasta nu este calea tipică pentru un referendum

Philip Gordon, reprezentantul guvernului american a declarat, potrivit site-ului Departamentului de Stat din SUA  că acuzațiile „credibile” de vot ilegal masiv la referendum, demersurile de schimbare a listelor cu votanți, precum și tentativele de presiune asupra CCR pentru a valida referendumul au ridicat semne de întrebare asupra legitimității scrutinului, indiferent de rezultatul așteptat al acestuia.

„Au existat, aşa cum se ştie, acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanţi, care ar schimba cvorumul de vot şi, se pare, încercări de presiune asupra Curţii Constituţionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzaţii au ridicat semne de întrebare privind legitimitatea oricărui rezultat care este aşteptat”, a declarat Philip Gordon.

„Depinde de Curtea Constituțională să spună ce liste electorale vrea să vadă. Înțeleg că CCR a cerut listele electorale care au fost utilizate la referendum. Aceste liste trebuie puse la dispoziție și nimeni nu ar trebui să permită nici o ambiguitate legată de listele care trebuie luate în calcul. Nu este un lucru normal să revizuiești listele electorale după aflarea rezultatului alegerilor”, a declarat Gordon.

Cred că CCR ar trebui să răspundă la întrebarea legată de renumărarea listelor electorale. Schimbarea listelor inițiale și schimbarea rezultatului reprezintă întrebări serioase despre legitimitatea votului pentru un observator din afară. Nu e calea tipică pentru un referendum”, a subliniat acesta.

Detalii AICI.

Foto: http://www.state.gov

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *