Ponta: Dacă Băsescu va fi demis, putem organiza alegerile prezidențialele odată cu cele parlamentare

Premierul Victor Ponta, a declarat luni că în cazul demiterii lui Traian Băsescu prin referendum, în România ar putea avea loc alegeri prezidențiale odată cu parlamentarele, transmite publicatia Adevarul în ediția electronică.

Dacă mâine sau în perioada imediat următoare dl Băsescu va fi demis, atunci da, avem posibilitatea și legală, și constituțională, adică ne încadrăm în acele termene prevăzute de Constituție pentru a face alegeri prezidențiale odată cu cele parlamentare”, a susținut Ponta într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

“Cred că de fapt ar fi cea mai democratică rezolvare. Românii ar veni și dacă nu sunt mulțumiți de USL, de Ponta că nu știu ce le-a făcut, a plagiat, de Antonescu că nu se trezește dimineața, nu ne mai aleg pe noi. Dar dacă oamenii ar veni în noiembrie și ar vota președinte pe Antonescu și majoritate parlamentară a USL-ului cu Guvern Ponta, măcar știm pe ce direcție mergem. Așa, inevitabil mergem pe două direcții și la un moment dat, mai devreme sau mai târziu, ajung tot contradictorii aceste direcții”, mai adăugat el.

“Nu știu (dacă Traian Băsescu va demisiona în perioada următoare (în cazul invalidării referendumului, n.red.), dar dacă mă întrebați pe mine, părerea mea, nu, nu cred. Cred că dl Băsescu ne-a dovedit la toți în această perioadă că nu va pleca în mod democratic din funcția de președinte”, a mai spus premierul.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  blogponta.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *