Românii din străinătate: Dacă nu ne treceţi pe liste, depunem plângere penală împotriva Guvernului

Preşedintele FADERE, Daniel Ţecu, a dat un ultimatum Guvernului şi preşedintelui interimar: dacă românii stabiliţi în alte ţări nu vor fi trecuţi pe listele permanente, reprezentanţii federaţiei vor depune plângeri penale împoriva lui Crin Antonescu, Victor Ponta şi a Guvernului, arată Adevarul în pagina electronică.

“Cerem Guvernului de la Bucureşti încetarea imediată a oricărei declaraţii sau gest de denigrare a românilor din diaspora. Cerem Guvernului să-i introducă imediat în listele electorale pe toţi românii care sunt cetăţeni români, indiferent unde se găsesc”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE).

Ţecu a dat şi un ultimatum Guvernului, premierului şi preşedintelui interimar. “Dacă până miercuri, Guvernul nu va introduce, inclusiv grupul de români care sunt cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, 490.000 de români, inclusiv acest grup, vom face o plângere penală împotriva Guvernului, a primului ministru Victor Ponta şi a preşedintelui interimar, Crin Antonescu”.

Mai multe detalii AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: anacostina.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *