Ponta către CCR: Aţi făcut două solicitări diferite. Listele electorale nu sunt la Guvern

Premierul Ponta a transmis Curţii Constituţionale luni seara o scrisoare în care arată că Guvernul a primit din partea acestei instituţii două adrese care conţin solicitări diferite, explică faptul că listele electorale nu se află la Executiv, dar că Guvernul va comunica în termen datele cerute, arată Adevarul.ro.

“Prin adresa dumneavoastră nr.5305 din data de 03.08.1201 aţi solicitat Guvernului <<să dispună măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 şi să transmită Curţii Constituţionale numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Ulterior aţi revenit cu adresa nr.5306 din 06.08.2012 motivată de interpretările diferite apărute <<în mass-media>> şi ne aduceţi la cunoştinţă faptul că <<prin adresa nr. 5305 din 3 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispoziţiilor art.17 alin. (2) din legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, liste în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012”, se arată în scrisoarea premierului.

“Simpla lecturare a celor două adrese relevă faptul că cele două texte conţin solicitări diferite”, atrage atenţia prim-ministrul.

Potrivit aceleiaşi scrisori, Ponta susţine că listele electorale permanente nu se află în posesia Guvernului sau a unei instituţii din subordinea sa. “Ori, listele în baza carora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012, în conformitate cu dispoziţiile legale, sunt depuse centralizat la Biroul Electoral Central, care ulterior le transmite Autorităţii Electorale Permanente, în vederea depistării eventualelor voturi multiple. În acest caz, precizarea din adresa nr. 5306 este menită să creeze o confuzie din cauza faptului că obiectul solicitării dumneavoastră, adică listele electorale permanente, nu se află în posesia Guvernului sau a unei instituţii din subordinea sa”, mai scrie premierul.

Mai multe detalii AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *