Suspiciuni de fraudă la referendum: Primarii confiscă actele de identitate

Cu cinci zile înainte de votul decisiv, poliţia din Vaslui şi din Gorj anchetează deja mai multe persoane implicate în dosare de fraudă la referendum. Astfel, mai mulţi primari din judeţul Vaslui ar fi reţinut buletinele localnicilor până după 29 iulie, ziua în care se va avea loc referendumul. Motivul invocat de autorităţile locale: reactualizarea datelor din dosarele de ajutor social, relatează Antena 3, care citează Mediafax.

O altă anchetă privind tentativa de fraudă la referendum are loc la o mină din judeţul Gorj. După strategie aplicată de primarii din Vaslui, conducerea unităţii miniere ar fi luat cărţile de identitate ale angajaţilor, cu scopul de a-i împiedica să vină la vot pe 29 iulie.

“La data de 24 iulie a.c., urmare a aspectelor prezentate în mass-media din care rezulta faptul că angajaţi ai unei unităţi miniere din judeţul Gorj nu îşi vor putea exercita dreptul de a participa la referendum, întrucât persoane din conducere le-ar fi luat cărţile de identitate, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj s-au sesizat din oficiu şi au constituit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 52 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificarile şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat remis Mediafax de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  razbointrucuvant.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *