Sute de mii de dolari pentru ”Occupy Wall Street”. Protestatarii se plâng că au prea mulți bani

Potrivit Reuters,Occupy Wall Street a strâns peste 500.000 dolari doar în New York primiți în spijinul demonstrațiilor anti-lăcomie. Acum, la 7 săptămâni de la începuturile mișcării, protestatarii au descoperit că a avea bani dă și dureri de cap.

Printre provocări s-au numărat: cum să devină o entitate non-profit, cum să poată dona, care este banca ce le împărtășește filosofia mișcării și organizarea bugetului (pe ce vor cheltui banii).

Suma totală –  peste 500.000 de dolari în New York și în jur de 20.000 dolari în Chicago, Richmond și alte orașe – a surprins pe toata lumea, de la protestatari până la cei care se ocupă cu supravegherea finanțelor lor.

”Am fost surprinși și nepregătiți, așa că a fost o provocare pentru noi să o scoatem la capăt cu funcționarea sistemului, ținând cont de volumul de bani continua să intre.”

În timp ce mișcarea ”Occupy Wall Street” și-a concentrat atenția pe banii primiți și dacă ar treui să îi împartă cu protestatari din alte orașe, cele mai multe dintre tabere spun că sunt bine și pe cont propriu.

”Au venit oameni și au spus că vor să ne dea contribuții de la 5.000 până la 15.000 de dolari, dar le-am spus nu” a declarat un protestatar al  ”Occupy Chicago”, adăugând că grupul a strâns mai puțin de 20.000 de dolari.

”Acum ne gândim cum să punem bazele unei identități legale, așa că am oprit temporar acceptarea de donații”, mai declară acesta.

Mai multe informații puteți afla accesând: http://news.yahoo.com/occupy-wall-st-finds-money-brings-problems-too-111339150.html

Sursa foto: uk.ibtimes.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *